Ud i det blå 

– på må og få

Grønne byparker ligger som perler på snor. Det giver rigeligt med muligheder for en gåtur i det grønne. Turene belønnes med smukke udsigtspunkter, friluftskunst og rare steder at slå sig ned måske til en picnic. Der er legepladser, så familien kan lege sammen.

Gudenåen mod vest og Randers Fjord mod øst er en strøm af oplevelser af de helt store. Der er ruter til både road trips, vandre- og cykelture. Her gælder det om at være nysgerrige og lade sig overraske. Randers Fjord og nærmeste opland er certificeret Naturpark. Her er fjordlandsbyer med spændende historier. Kronjylland – som igennem historien har være kendt for Slotte, Herregårde og Proprietærgårde findes i dag gårdbutikker, restauranter, museer, gallerier, cafeer, frugtplantager eller endda overnatningsmuligheder.

Gudenåen – Danmarks ældste vandløb – har slynget sig fra sit udspring i Tinne Krat 170 km og er bredest ved Randers. Fra Silkeborg til Randers varierer naturen meget.  Sammen med de små landsbyer og købstæder har området en rig kulturarv. Samtidig kan du ro, cykle, sejle, fiske, løbe, vandre og meget.

Kyst og Fjordcentret

På Kyst og Fjordcenteret forstår de at kombinere læring om naturen og dens luner med underholdning, så alle kan være med. Et virkelig hit for store som små i familien er at indtage sin eftermiddagskaffe, saftevand iført vaders omkring et kaffebord (tømmerflåde) ude i fjorden. Samtidig kommer du helt tæt på livet under vandet. Besøget kan være en skøn oplevelse på turen rundt om fjorden.

Udbyhøj Lystbådehavn

Udbyhøj Lystbådehavn og området omkring er ikke blot for sejlere. Her er badestrand, her kan vandres eller man kan nyde den høje himmel med en af Danmarks bedste – og største is. Her er Grejbank til alverdens spændende aktiviteter. Der er vadehavslignende natur med sort sol, sæler, tidevand og fantastisk solopgang over Kattegat.

Randers Fjord Rundt, roadtrip

Du vil blive overrasket over stilheden og over alle de mange smukke udsigtspunkter, fantastiske slotte, herregårde, proprietærgårde og hovedgårde.

Sejltur på Randers Fjord

I løbet af sommeren er der afgange med Lillebjørn, hvor du kan mærke Randers Fjords friske vind og se byen med de røde tage fra vand siden. Lillebjørn tilhørte Randers Havn som arbejdsbåd. Den er fra 1930’erne og vedligeholdes og sejles af nu frivillige.

Sightseeing

Benyt dig af en af vores dygtige Randers Guider. De har stor lokal viden og kan guide på dansk, engelsk, tysk eller fransk. Du kan få din egen private guide eller booke dig ind på en af de mange forskellige byvandringer i det historiske Randers, busture langs Randers Fjord eller langs Gudenåen. Du kan også booke din helt egen tur, som vi skræddersyr til dig.

Du er også altid velkommen til at kontakte os på amk@goranders.dk eller 23 23 92 28.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med i hvad der sker i Randers og omegn.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev