Vi besøger Nørrejyllands Tøjhus, Den jødiske Kirkegård og Skovbakken, hvor vi slutter af med at samles på Restaurant Skovbakken til en snak om Randers, samtidig med vi nyder den legendariske lagkage med kaffe/te.

Tag med på denne spændende tur, hvor vi får en lidt anderledes vinkel på Randers. Vi får nemlig mulighed for at besøge Nørrejyllands Tøjhus fra 1801, som i 200 år var våbenlager for den danske hær i det nordlige Jylland. Krudttårn, kanonrampe, beboelser og stalde udgjorde dette kæmpe anlæg indtil 1995. Meget af det kan stadig ses. Området overgik i privat eje i år 2000 og ejes nu af Rene Jacobsen, som gerne åbner dørene og inviterer jer indenfor i disse fantastiske rammer.

Vores Randers Guide sætter den historiske scene, og Rene Jacobsen fortæller om sine visioner og ideer med stedet.

Med vores guide går vi på Østre Kirkegård igennem den jødiske del, der blev anlagt få år efter Tøjhuset og igennem Skovbakken, som blev 1800-tallets store musikscene, hvor der blev danset Menuet m.m. Der blev spillet og komponeret musik, heriblandt ”Skæve Thorvald”. Der var gang i byen.
Restaurant Skovbakken blev bygget af Odd Fellow Logerne i 1969 og har siden 1999 været i privat eje. Her slutter vi med kaffe og lagkage og en snak om Randers.