På årets første sommerferiedag åbner VoresRanders Event – en butik, hvor vi sælger gode oplevelser og events fra Randers & omegn.

I butikken vil der være salg og udstilling af lokale oplevelser og produkter. Der vil være salg af regelmæssige byvandringer og sightseeingture med vores Randers Guider. Disse vil udgå fra VoresRanders Event. Der vil være plads til at slå sig ned og hygge sig, snakke om Randers, og få gode ideer til oplevelser.

Etablering af denne butik er gjort mulig ved stor hjælp fra en række gode og Randers-loyale virksomheder. En stor tak til dem. Frivillige er med til at bemande butikken, hvorfra både Randers City Host og Randers Guider vil arbejde i de kommende måneder.

Det er GoRanders ApS og Turistforeningen for Randers og Omegn, der har arbejdet sammen om dette initiativ.

Åbningstider:

Tirsdag-fredag: 10-15
Lørdag: 10-13

Adresse:

Torvegade 14
8900 Randers

Kronik

Randers Amtsavis

Onsdag den 7. juli 2021

Vores Randers er altid en kronik værd

”Der er kommet en lækkerhedseffekt til Randers, som klæder og viser respekt for den gamle købstad.

I disse dage blomstrer Randers og Omegn og viser sig fra sin smukkeste side. Der er pyntet op med efeu, vilde blomster og blomsterkugler i byen. Der er tilføjet lidt hestetramp og torvemusik. Købstadsidyllen er til at få øje på. Ja endog det smukke gamle Rådhus er smukkere end noget levende menneske kan huske. Valmuer og kornblomster gør sammen med gårdbutikker, gallerier og smukke fjordlandskaber vores smukke Kronjylland til en hel road trip værd.

Og som noget ganske nyt er vandbassinet ved Red Fall på Østervold næsten færdigt. DET BLIVER EN SAND OASE FOR BYLIVSNYDERE I RANDERS. Der er kommet en moderne lækkerhedseffekt, som klæder og viser respekt for den gamle smukke købstad.  Tillykke til Randers Laksen både for valg af navn og for valg af beliggenhed. Det er sørme godt set. Hold op, jeg glæder mig til at sidde der ved vandkanten med lidt fisk og lidt hvidvin og nyde de lækre omgivelser, sommer og vinter.

Men der er mere. Madboden sætter for egen regning gang i torvet med alle tiders musik og skaber liv og stemning. Hotel Randers laver baggårdsjazz fredag eftermiddage og skaber fest og atmosfære på helt almindelige fredage. City har også musik på programmet som underlægningsmusik til at styrke købelysten. Selv biodiversiteten er sat ind i kampen for at skabe en attraktiv midtby. Og ikke mindst er der butikkerne, der lokker med sjove varer, gode tilbud og nye trends.

Alle sejl er sat til, for at vi alle her i Vores Randers skal nyde sommeren oven på en lidt hård tid med Corona, og hvad deraf har fulgt. Tendensen er, at man i overvejende grad bliver hjemme denne sommer, og ser tiden lidt an.

Vores Randers er en vigtig fælles betegnelse for alle vi, der bor og lever i og med Randers. Og vi kan godt lide, når der tales, skrives og tænkes pænt om Randers og alt det skønne der omgiver os, lige fra Langå i vest til Udbyhøj i øst. Byer, landsbyer, flækker, færgesteder, udsigtspunkter, fjordlandskaber, ådale, kulturarv og den blå himmel. Vi kan også godt lide, når nogle har gjort sig umage med at forskønne byen på en lækker måde.

Vi føler det, som om Randers er VORES RANDERS. Når kranen på havnen med et helt enorm stort brag falder til jorden, vil vi vide, hvad der sker. Når Byrådet tager beslutninger, vil vi vide, hvad og hvorfor, simpelt hen fordi det er Vores Randers, det handler om. Det er her vi lever, bliver formet som mennesker og vi føler et medansvar. Når vi har besøg af turister, gæster, erhvervsrejsende vil vi vide, hvordan og hvad de oplever.

Og nu nærmer vi os sagens kærne. Vores Randers er også et initiativ – eller rettere en videreførelse af det, som Turistforeningen i regi af VisitRanders i en årrække for få år tilbage gennemførte som et stort oplevelsesmarked på 1 formiddag – hvor vi samler alle de bedste oplevelser i Randers og gør dem salgbare og tilgængelige. Eller vi giver inspiration og viden.

I VORES RANDERS Event sælger vi Randers og det dejlige Kronjylland som oplevelser. Vi sælger lokale produkter, lokale oplevelser og lokale historier. Med mange mange gode menneskers og virksomheders hjælp og støtte er det lykkedes på 10 dage at etablere en butik, hvor alle disse herligheder ”sælges”. Frivillige Randers-borgere byder sig til for at hjælpe med at passe butikken og bidrager glad og gerne med gode Randers-fortællinger.

VI ER IKKE ET TURISTBUREAU. Lad det være tydeligt og klart. Vi kan slet ikke alt det, som et Turistbureau skal kunne, og ansvaret for det ligger i øvrigt også i andet regi. MEN VI KAN VORES RANDERS. Vi kan nå derud, hvor kun lokale ildsjæles luer kan nå ud. Det er med engagement, lokal viden og indsigt i lokale forhold, som er selvoplevet og autentisk.

Der bydes ind med events, guidede ture, foredrag, besøg – ja alt det der gør os stolte af at være RANDRUSIANER eller KRONJYDE. Vores Randers. Det har været en sand fornøjelse at mærke den opbakning, loyalitet, arbejdsomhed og iver efter at bidrage til at VORES RANDERS fremstår som en lækker by at bo i og evt. at flytte til. Men helt overordnet set, handler det om, at vores interessenter får mest muligt opbakning med konkrete salgsfremmende aktiviteter. Med en styrket og professionaliseret turismeindsats fra Byrådets side, bør der komme mange flere turister end nogensinde til Randers i fremtiden. Det, det gælder om, er, at vi forstår at sælge mest muligt til hver enkelt gæst. Det er det VORES RANDERS EVENT er til for.

Med ønsket om en rigtig god sommer i Randers og Kronjylland.